Miten kultaa kierrätetään?

Omat tarpeettomat kultaesineet ja korut myydään

Onko sinulla kertynyt kaapin perälle koruja, mitkä ovat menneet muodista pois tai ovat rikkoutuneet ja eivät ole enää korjauskelpoisia. Myös monet muut kultaesineet ovat kierrätys kelpoisia kuten: hammaskulta, hiput, työstöjäte, kolikot ja harkot.

Ostamme kultaa ja muita jalometalleja kotimaiseen korutuotantoon. Tee ekoteko ja myy meille ylimääräiset korusi hyödynnettäväksi uusiin kotimaisiin Festive koruihin.

Näin myynti tapahtuu:

  • Tilaa KultaKuori sivuiltamme: www.kultaosto.fi
  • Saat kotiisi turvakuoren, johon pakkaat ohjeiden mukaan kultaesineesi, tai muut jalometalli tuotteet.
  • Täytä lähetyksen mukana tullut myyntisopimus ja laita se mukaan palautuskuoreen.
  • Vie lähetys lähimpään postin toimipaikkaan, josta saatte kuitin lähetyksestäsi vakuudeksi.
  • Heti kun lähetyksesi saapuu meille arviomme sen ja maksamme sen arvon mukaisen korvauksen tilillesi 24 tunnin kuluessa.

Hienokulta erotellaan koruista

Harvoin korut ovat puhdasta kultaa, eli 24 karaatin kultaa. Yleisesti tehdään kultasekotteita, kuten punakulta, jossa on sekoitettu kuparia kauniin puneruksen tuomiseksi. Samalla periaatteella seostetaan myös valkokultaa, jossa puhtaaseen kultaan seostetaan palladiumia ja hopeaa. Esimerkiksi 14 karaatin kultakorussa loput korun metallit ovat sekoitemetalleja. Yleisimmät sekoitemetallit ovat hopea, sinkki, kupari ja nikkeli.

Kierrätys prosessi alkaa sillä, kun poistamme jalokivet irti korusta. Myös muita metalleja sisältävät osat tai täysmateriaalit irroitetaan, jos niitä löytyy korusta.

Jotta kulta voidaan uusiokäyttää, niin se täytyy erotella sekoitemetalleista.

Kulta jalostetaan uusiokäyttöön

Seuraava vaihe on kullan jalostaminen. Se voi tapahtua joko kemiallisesti tai fyysisesti. Fyysisessä jalostamisessa on kaksi tapaa erotella metallit toisistaan. Ensimmäinen tapa on mekaanisesti erottaa kulta. Toinen tapa on erotella metallit kuumentamisen avulla.

Kemiallinen jalostaminen on taas tapa jalostaa kulta happoseoksen avulla. Tämän happoseoksen avulla erotetaan kulta metalliseoksesta.

Puhdasta kultaa

Kun puhdas kulta on eroteltu romukullasta eli jalostettu, niin puhdas kulta seostetaan uudelleen haluttuun pitoisuuteen uudelleen käyttöä varten. Kierrätyksen viimeinen vaihe on se kun uudelleen seostettu kulta valetaan haluttuun muottiin ja aihioista valmistetaan uusia kotimaisia Festive sormuksia ja muita koruja.